Celebrul prezentator Dan Negru a scris un mesaj emoționant în care compară atitudinea interpreților basarabeni cu ai celor români

Moldova s-a calificat în marea finală Eurovision 2018. Trupa DoReDos a făcut senzație pe scena de la Lisabona, unde a interpretat piesa „My lucky day”. Melodia dansantă a fost completată de un show pe măsură. 

Prestația țării noastre a impresionat și presa internațională. Portalul britanic On Europe a realizat o retrospectivă a celor mai marcante evoluții din partea reprezentanților Moldovei. Jurnaliștii notează că moldovenii ar fi descoperit secretul Eurovisionului și reușesc în fiecare an să spargă tiparele.

Din păcate, România nu va evolua în marea finală din acest an. Formația The Humans, care a interpretat piesa „Goodbye” nu a reușit să obțină punctajul necesar pentru calificare.

Renumitul prezentator TV Dan Negru a scris un mesaj emoționant pe pagina sa de facebook după ce România a ratat calificarea, în timp ce Moldova va fi în finala competiției. 

"Îi cunosc la fel de bine pe ai lor ca și pe ai noștri. Ai lor au recunoaștere mondială, de la O-Zone la Carla's. Ai noștri au freze și fiţe.

Și ai noștri vor să-i facă pe ai lor să se simtă ruda săracă de la țară. La Chișinău mi-a fost ruşine de multe ori cu fiţele unora de la noi.

Diferența stă în respect. Showbizul din Moldova îl are! Al nostru, nu există.

Dacă România ar fi participat la pachet cu Moldova cu aceeași melodie, sâmbată, Europa ar fi aflat că undeva, pe continent, două ţari vorbesc și cânta aceeași limba.

După 100 de ani era şansa Unirii în prime-time european. Irosită!

Ascultați-o pe moldoveanca Valentina Nafornita, noua fiţă mondială în operă, prim solista la Opera din Viena!

În viața de zi cu zi are modestia pe care n-o mai găsești niciunde pe aici...

Noi și ei. Ai noștri, ai lor...

Până la urmă tricolorul va fi în finală!", a scris Dan Negru pe pagina sa de facebook.