Republica Moldova s-a calificat în finala Eurovision 2018; Marele eveniment va avea loc sâmbătă // VIDEO

Moldova s-a calificat în marea finală Eurovision 2018. Trupa DoReDos a făcut senzație pe scena de la Lisabona, unde a interpretat piesa „My lucky day”. Melodia dansantă a fost completată de un show pe măsură.

Spre finalul spectacolului, membrii formației au pregătit o surpriză pentru public: pe scenă au apărut dublurile interpreților iar cei șase s-au încins într-un dans fierbinte care a amintit de horele moldovenești. 

A fost minunat! Cel mai fericit moment din viața noastră! Vă mulțumim”, a spus după evoluție Marina Djundiet, membră a trupei DoReDos.

Prestația țării noastre a impresionat și presa internațională. Portalul britanic On Europe a realizat o retrospectivă a celor mai marcante evoluții din partea reprezentanților Moldovei. Jurnaliștii notează că moldovenii ar fi descoperit secretul Eurovisionului și reușesc în fiecare an să spargă tiparele. 

Cel mai bun rezultat înregistrat de țara noastră a fost anul trecut, când trupa SunStroke Project a urcat pe podiumul liderilor, pe locul trei. 

Din păcate, România nu va evolua în marea finală din acest an. Formația The Humans, care a interpretat piesa „Goodbye” nu a reușit să obțină punctajul necesar pentru calificare. 

Rusia a fost reprezentată de Julia Samoylova, dar nu s-a calificat în finală. A urcat pe scenă cu piesa I Won't Break. În finală a ajuns și vecinii din Ucraina.

Marea finală a concursului va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 22.00. Moldova va urca pe scenă cu numărul 19.