Ore numărate până la evoluția Moldovei în semifinalele Eurovision 2018

Ore numărate au mai rămas până când se va decide dacă Moldova va ajunge în marea finală a Eurovisionului. Emoțiile sunt la maximum pentru trupa DoReDos, care reprezintă țara noastră la Lisabona. Membrii formației vor urca pe scenă sub numărul șapte și vor purta ținute în culorile drapelului Moldovei. Show-ul va începe la ora 22.00.

În ajunul celei de-a doua semifinale, casele de pariuri și-au schimbat favoriții. Reprezentanta Israelului, care era cotată cu cele mai mari șanse de câștig, a coborât pe locul trei în topul liderilor. Aceasta a fost detronată de cipriota Eleni Fourera, cu piesa „Fuego" și de norvegianul Alexandr Rîbak, care va interpreta melodia „That's how you write a song". Rîbak este deja un veteran al concursului, după ce a câștigat trofeul ediției din 2009. Țara noastră a mai urcat două poziții în clasamentul favoriților. Experții estimează că Moldova se va califica în marea finală și va ocupa locul opt din 43.

Tot astăzi vor urca pe scenă și reprezentanții României, trupa The Humans, care va interpreta melodia „Goodbye". Membrii formației au anunțat că vor marca Centenarul Marii Uniri chiar pe scena de la Lisabona, fără a oferi alte detalii despre show.

Marea finală a celei de-a 63-a ediții a Eurovisionului va avea loc sâmbătă. Anul trecut, trupa SunStroke Project s-a clasat pe locul trei, cel mai bun rezultat obținut până acum de țara noastră.