Festivalul Internațional de la Cannes și-a ridicat cortina // VIDEO

Festivalul Internațional de la Cannes și-a ridicat cortina. Cu această ocazie, pe covorul roșu au defilat celebrități din lumea filmului, printre care actrițele Kristen Stewart, Julianne Moore și Cate Blanchett, care este și președinta juriului din acest an.

În timpul unei conferințe de presă, aceasta s-a referit la egalitatea de gen în cinematografe, în contextul scandalului privind hărțuirile sexuale care a dus la aparția campaniei „Me too."

„Pentru ca schimbarea să se producă și pentru ca aceasta să fie de lungă durată, este nevoie de acțiuni concrete", a menționat președintele juriului, Cate Blanchett. 

La eveniment au mai fost văzuți actorul Benicio del Toro, precum și regizorul Martin Scorsese. Nu au lipsit nici actorii Penelope Cruz și Javier Bardem, protagoniștii peliculei „Todos lo saben", care a deschis ediția din acest an. Regizat de iranianul Asghar Farhadi, filmul reprezintă un thriller psihologic realizat în limba spaniolă. Este pentru prima oară în ultimii 14 ani când festivalul se deschide cu o peliculă care nu este nici în engleză, nici în franceză.

În premieră pentru acest an, pe covorul roșu au fost interzise pozele de tip selfie, pentru a evita dezordinea care s-a creat în anii precedenți pe scările de la intrarea în cinematograf. Festivalul de la Cannes a ajuns în acest an la cea de-a 71-a ediție. Evenimentul se va încheia în data de 19 mai, cu decernarea râvnitului trofeu Palm d'Or. În competiția din acest an participă cinci regizori de origine română.