Se cunosc primii finaliști ai Eurovision 2018; Moldova își va afla soarta mâine

Emoții mari la Lisabona, unde a avut loc prima semifinală a ediției Eurovision din acest an. 10 finaliști au fost desemnați, în urma televotingului și a notelor acordate de un juriu profesionist. Astfel, reprezentanții Austriei, Estoniei, Ciprului, Lituaniei, Israelului, Cehiei, Bulgariei, Albaniei, Finlandei și Irlandei vor evolua în marea finală din 12 mai. Marea favorită din acest an este reprezentanta Israelului, cu piesa „Toy".

Interpreta din Estonia a purtat o rochie care a amintit de cea a Alionei Moon, reprezentanta Moldovei din 2013.

Mii de susținători au urmărit cu sufletul la gură prima etapă a competiției. Finaliștii desemnați marți vor urca pe scenă alături de cele cinci state fondatoare ale competiției și a Portugaliei, care s-a calificat în mod automat, în calitate de țară gazdă. Alți 10 concurenți vor fi desemnați în urma celei de-a doua semifinale. Moldova, care este reprezentată în acest an de trupa DoreDos, va urca pe scena de la Lisabona joi.

Piesa „My lucky day" cu care va evolua țara noastră este printre favoritele caselor de pariuri, care au estimat că Moldova se va poziționa printre primele 10 locuri. Marea finală va avea loc sâmbătă.

 

Eurovisionul a ajuns în acest an la cea de-a 63-a ediție.