A apărut volumul ”Mărturii... O sută de ani de frământări 1918-2018”, autor, dr. Nicholas Dima, fost deţinut politic şi profesor universitar

În contextul evenimentelor prilejuite de Centenarul Unirii Basarabiei cu România se înscrie și noua apariție editorială: "Mărturii dedicate eroilor și martirilor noștri - o sută de ani de frământări 1918-2018", autor, dr. Nicholas Dima, fost deţinut politic şi profesor universitar în SUA.

Cu această ocazie, analistul american, cunoscut mai ales pentru articolele sale despre geopolitica Europei de Est şi Rusia, a venit în România.

Astfel, duminică, 22 aprilie, la ora 12.00, va avea loc lansarea volumului, care a apărut la sfârșitul lunii martie, la Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului de pe lângă Academia Română.

Profesorul Nicholas Dima, un român cu dublă cetățenie, română și americană, absolvent al Universității de Geografie din București, în anul 1967, și al Universității din Columbia, unde a obținut titlul de doctor în geografie, este stabilit de mai bine de patru decenii în SUA. A trecut prin chinurile închisorilor comuniste, după care a plecat în SUA, unde a fost timp de 20 de ani reporter la The Voice of America. A scris şase cărţi în engleză şi câteva în română, și le-a predat soldaţilor de peste ocean istoria fostei Uniuni Sovietice.

Noua sa carte, "Mărturii dedicate eroilor și martirilor noștri - o sută de ani de frământări 1918-2018", este un omagiu adus înaintașilor noștri, care au promovat adevărul despre istoria noastră zbuciumată. Un capitol este dedicat și personalităților din Basarabia, precum Grigore Vieru, Leonida Lari, Gheorghe Ghimpu, Alexandru Moșanu, etc.

Iată doar câteva titluri din cuprinsul acestui volum: Amintiri care dor, Reculegeri și trăiri, Oameni care au fost, Basarabia, Bucovina și... Siberia, Închisorile și reeducarea comunistă și altele.

Noua apariție editorială mai cuprinde documente și fotografii și va fi lansată la Faculatea de Geografie din București, bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 1, Amfiteatrul George Vâlsan.

Autorul a promis că va prezenta această carte și la Chișinău, unde are numeroși prieteni și admiratori, iar un număr de exemplare va fi oferit elevilor de la diverse instituții de învățământ din capitală. Vă așteptăm cu drag.