Concursul „Limba noastră–i o comoară” își desemnează învingătorii

Concursul republican „Limba noastră-i o comoară", inițiat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova și Ambasada României la Chișinău, a ajuns la cea de-a doua ediție. Joi, 12 aprilie, elevii din întreaga republică, care au depus dosare de participare, se vor reuni în sediul Guvernului pentru a-și ridica premiile.

Potrivit organizatorilor, concursul face parte din acțiunile demarate în vederea realizării Programului Național pentru îmbunătățirea calității studierii limbii române în instituțiile de învățământ general cu instruire în limbile minorităților naționale, pentru anii 2016-2020. Acțiunea este organizată cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni din România.

Amintim că, anul trecut, învingători ai concursului au devenit elevii de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga" din Telenești. La etapa republicană au concurat 50 de filmulețe tematice. Criteriile de apreciere au vizat titlul materialului, prezentarea aspectelor relevante din activitatea elevului şi a profesorului în vederea cultivării comunicării corecte, valoarea estetică, educativă, instructivă a produsului, originalitatea viziunii, dar și stilul comunicărilor.