Profesor rus, condamnat pentru o poezie despre Ucraina

Un bărbat din Rusia a fost condamnat la 330 de ore de muncă în folosul comunității pentru că a publicat o poezie despre Ucraina, pe o rețea de socializare. De asemenea, bărbatului, care este profesor de germană, i s-a interzis să muncească în școli, în următorii trei ani. 

Potrivit UNIAN, el a fost găsit vinovat de instigare la ură. Judecătorul care a investigat cazul și-a motivat decizia prin faptul că bărbatul ar susține regimul de la Kiev. De asemenea, autoritățile au citat mai mulți martori, care susțin că acuzatul „a criticat acțiunile Rusiei  din regiunea Abhazia” și că „ar avea viziuni deferite de cele ale majorității concetățenilor săi”. 

La rândul său, bărbatul nu își recunoaște vina și susține că tot ce a făcut este să își exercite dreptul la libera exprimare. „Nu am mustrări de conștiință. Sunt gata să răspund pentru fiecare cuvânt pe care l-am spus. Nu aveam dreptul să tac. Este o poezie pacifistă și umanistă, chiar antifascistă, aș putea spune”, a afirmat bănuitul în timpul procesului de judecată. 

Alexandr Bîvșev, în vârstă de 45 de ani, a publicat pe o rețea de socializare o poezie întitulată „La independența Ucrainei”.