Cristofor Aldea-Teodorovici, într-un recital dedicat Marii Uniri, la Galați

Pe 27 martie, când toată suflarea românească va marca 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România,  Cristofor, fiul regretaților soți Aldea-Teodorovici, unii dintre cei mai importanți promotori ai Unirii dintre Republica Moldova și România din anii '90, va susține un recital la Teatrul Dramatic” Fani Tardini” din Galați. Concertul se va desfășura în cadrul Festivalului „Zilele Basarabiei”, fiind dedicat valorilor unioniste promovate pe ambele maluri ale Prutului.

În program vor răsuna și melodiile părinților săi, Ion și Doina Aldea-Teodorovici, care au devenit un simbol pentru toți românii din Basarabia. ”Pentru ea”, ”Suveranitate”, ”Eminescu” sunt doar câteva dintre piesele care au trezit conștiința basrabenilor în anii 90. Au fost consideraţi adevăraţi eroi ai luptei pentru unirea Basarabiei cu România, întrucât şi-au exprimat de nenumărate ori această atitudine.

Cristofor Aldea-Teodorovici s-a născut pe 5 august 1982 la Chișinău. A studiat la Universitatea Națională de Muzică din București, secția interpretare canto academic. Îl inspiră muzica din anii 1995-1996, îndeosebi compozitori ca Debussy, Leonid Berstein, John Cage, Stravinsky și mulți alți muzicieni și interpreți din această perioadă.

Așadar, pe 27 martie, la ora 19.00, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați, Cristofor Aldea-Teodorovici și Orchestra vă invită la un concert extraordinar dedicat Marii Uniri. Intrarea este liberă.