Violonistul basarabean, Dan Iulian Druţac, a revenit la Chișinău pentru a concerta, astăzi, la Sala cu Orgă

Evenimentele prilejuite de Centenarul Marii Uniri continuă să aducă la Chișinău români de valoare din Basarabia, care s-au afirmat în diverse domenii. Printre aceștia se înscrie și violonistul basarabean, Dan Iulian Druţac, invitat la Concertul Orchestrei Române de Tineret, care va avea loc astăzi, la Sala cu Orgă din Chișinău, cu începere de la ora 18.00.

În program:

  • George Enescu - Rapsodia op. 11, nr. 2 în Re Major, Camille Saint Saens - Introducere şi Rondo Capriccioso, op. 28, pentru vioară şi orchestră
  • Serghei Rachmaninov - Simfonia a II-a op. 27

Orchestra Română de Tineret s-a format în anul 2008 la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu, ca un program artistic și educațional sprijinit de Fundația „Prietenii Muzicii – Serafim Antropov“ și Lanto Communication.

Este important de menţionat faptul că 12 dintre cei 90 de membri ai orchestrei sunt originari din Republica Moldova, inclusiv solistul - talentatul violonist Dan Iulian Druţac care, în prezent, studiază şi locuieşte la Londra.

Acest proiect reunește cei mai buni tineri muzicieni din România pentru o experiență artistică unică care are ca scop atingerea unui înalt nivel de performanță. Orchestra Română de Tineret este considerată cea mai bună orchestră din țară din ultimii ani, care s-a remarcat în scurt timp și pe plan muzical internațional, apreciată de criticii europeni ca fiind un ansamblu de top din lume.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău. Intrarea este liberă.