Ultimul număr al revistei „L’Année Francophone Internaționale”, va fi lansat la Chișinău

Ultimul număr al revistei „ L’Année Francophone Internationale”, va fi lansat pe 20 martie, de Ziua Internațională a Francofoniei. Revista francofonă de circulație internațională este cea mai cunoscută și cea mai citită în rândul statelor membre a Organizației Internaționale a Francofoniei. Ultimul volum cuprinde articole diverse despre actualitatea politică și culturală din Republica Moldova, evoluția statului după independență, analize despre identitatea și geopolitica țării, diaspora, implantarea francofoniei și multe alte subiecte abordate de autori din Moldova și din străinătate.

În cadrul lansării vor participa mai mulți oficiali, printre care ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Franceze în Republica Moldova, Pascal Le Deunff, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova, Monica Babuc, Director General al Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, Elena Pintilei.

Evenimentul va avea loc pe 20 martie,  în incinta Bubliotecii Naționale a Republicii Moldova începând ora 15.00.  Precizăm că în fiecare an, la 20 martie, Organizația Internațională a Francofoniei celebrează Ziua Internațională a Francofoniei prin diverse manifestări culturale. Organizația cuprinde 84 de state. Din anul 1997 Republica Moldova a devenit membră a Organizației Internaționale a Francofoniei.