„Corupția”, la Muzeul Național de Artă din Moldova

La Muzeul Naţional de Artă al Moldovei va fi inaugurată, astăzi, o expoziție inedită cu desene despre corupţia în viziunea tinerilor, cu genericul „Talentul nu ia mită. Integritatea în imagini”. Aici vor fi expuse cele mai bune lucrări ale elevilor care au participat la un concursul de desen, desfăşurat recent sub egida Centrului Naţional Anticorupție.

În cadrul concursului, 120 de elevi şi studenţi ai instituţiilor de învăţământ cu profil de artă plastică s-au întrecut în ilustrarea celor 12 politici de asigurare a climatului de integritate instituţională: conflictul de interese, favoritismul, etica profesională a agenţilor publici şi altele. Lucrările au fost evaluate de o comisie formată din reprezentanţi ai CNA, parteneri de dezvoltare şi mediul artistic.

Câştigătorii concursului au fost premiaţi cu câte o tabletă grafică, iar lucrările acestora au fost incluse în “Calendarul integrităţii –2018”.

Expoziţia de desen "Talentul nu ia mită. Integritatea în imagini" este inaugurată de Centrul Naţional Anticorupţie şi este parte a Campaniei de sensibilizare şi informare publică „Integritatea este Libertate", obiectivul căreia este cultivarea integrităţii şi climatului zero toleranţă la corupţie în Republica Moldova.