Laureații Galei Voluntarilor 2017

Cei mai activi voluntari din Moldova au fost premiaţi în cadrul unei gale. În total, au fost menţionate 23 de persoane şi asociaţii. Câştigătorii s-au ales cu trofee şi bani. Festivalul a ajuns la ce-a de-a XV ediţie.

"Voluntariatul ca şi fenomen pentru Republica Moldova este unul din pilonii numărul 3 alături de instituţiile de guvernamentale şi de business în Republica Moldova", a spus organizatorul festivalului, Liviu Moraru.

Dumitru Stoica din raionul Floreşti a primit titlul de cel mai bun voluntar, pentru că anul acesta s-a implicat în peste 150 de acţiuni, informează publika.md.

"Noi am fost cei care am adus în localitate dezbaterile, am făcut activităţi dedicate tinerilor în primul rând, copiilor cu dizabilităţi. Am avut un amalgam de emoţii constructive pentru că acest premiu nu este dat în fiecare zi", a spus voluntarul Dumitru Stoica.

A fost premiat şi cel mai activ voluntar internaţional, un tânăr din statul american Virginia. De doi ani, acesta ajută oamenii din Moldova.

"Eu pot să spun sincer că mă bucur că am ajuns aici în Moldova. Proiectul meu principal defapt este la şcoală, eu am studiat sănătate publică şi sunt un profesor de educaţie pentru sănătate", a spus voluntarul Clayborne Cook.

Voluntarii spun că nu ezită să-şi dedice timpul pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie, iar această activitate le aduce numai plăcere.

"Voluntariatul este un stil de viaţă până la urmă, învăţăm să iubim voluntariatul pentru oameni, pentru experienţe, pentru tot ce putem oferi şi primi în schimb", a spus voluntarul Andreea Bolea.

"Suntem foarte mulţumiţi şi nespuşi de încântaţi că munca noastră a fost apreciată şi ne vom strădui în continuare să muncim pentru folosul comunităţii", a spus voluntarul Stela Eachimovschi.

Festivalul Voluntarilor este organizat pentru a încuraja şi promova desfăşurarea activităţii în folosul comunităţii.

"Sunt bucuroasă să asist aici şi să cunosc cei mai activi voluntari din Republica Moldova, să le transmit un mesaj de recunoştinţă pentru participarea lor în viaţa societăţii şi de încurajare de a merge înainte cu activităţile lor", a spus Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.