Plahotniuc declară, MAI execută

 

 

După ce ieri președintele Partidului Democrat Vlad Plahotniuc a anunțat că polițiștii nu vor mai opri șoferii fără niciun motiv, astăzi ministrul de Interne a spus că nu vede o problemă că inițiativa a venit de la PD. Într-o conferință de presă, Alexandri Juzdan a spus că misiunea agenților de patrulare va fi alta decât cea de a trage pe dreapta toți conducătorii, indiferent dacă au încălcat sau nu regulamentul circulației rutiere.


„Noi demult nu mai avem ca punct de reper procentele de descoperire a infracțiunilor sau alt timp de procente care erau obținute altă dată. De asta, părerea cetățenilor, sau opinia, percepția oamenilor din Republica Moldova este factor decisiv atunci când noi gestionăm procesele în domeniile date”, a declarat ALEXANDRU JIZDAN, ministrul Afacerilor Interne.

 Așa a comentat Alexandru Jizdan necesitatea ca polițiștii de patrulare să nu mai tragă pe dreapta toți șoferii indiferent dacă au încălcat sau nu regulamentul circulației rutiere. Oficialul nu exclude faptul să modifice competențele subalternilor săi.

 „Examinăm o altă modalitate de patrulare unde acești angajați vor fi trimiși de către conducătorii care gestionează acest domeniu în cartiere, pe traseele cu un nivel înalt de mortalitate în urma accidentelor rutiere. Vor fi trimiși acolo unde este nevoie de ei””, a subliniat ministrul.

Mai mult, ministrul de Interne nu vede o problemă că această inițiativă a fost anunțată de Vlad Plahotniuc.

Inițiativa MAI de a reduce controalele asupra șoferilor a fost anunțată într-un briefing de liderul PDM Vlad Plahotniuc. Asta după ce tot mai mulți oameni s-au plâns pe abuzurile făcute de agentii de patrulare. Potrivit lui Alexandru Jizdan, în ultimele două luni, la Ministerul de Interne au venit 116 plângeri la adresa polițiștilor.