Un nou cutremur puternic zguduie Indonezia! Între timp, bilanțul victimelor cutremurului de duminică a ajuns la 381 de morți // VIDEO

Insula Lombok din Indonezia a fost lovită de un nou cutremur. Seismul, cu magnitudinea de 6,2,  a provocat o panică uriașă printre localnicii și așa disperați după cele două replici din ultimele săptămâni. Deocamdată nu se au fost raportate pagube materiale sau de vieți omenești produse în urma seismului de joi dimineață.

Între timp, bilanțul victimelor a ajuns la aproximativ 350 de morți și peste 1.500 de răniți, însă numărul acestora ar putea crește, pentru că echipele de salvatori nu au reușit să ajungă în toate regiunile afectate de stihie. Peste 150 de mii de oameni au rămas fără un acoperiș deasupra capului și sunt nevoiți să locuiască în adăposturi improvizate.

Nepoata mea era la școală când s-a produs cutremurul. A încercat să iasă, însă un geam s-a desprins și a căzut peste ea.”

„Femeia aceea locuia cu fiul și nepotul său. Fiul său a reușit să iasă din casă în timpul cutremurului, dar bătrâna a rămas în urmă, a căzut și s-a lovit.”

Nu este pentru prima oară când Indonezia trece printr-o asemenea tragedie. Peste 200 de oameni au murit, în 2004, în urma unui tsunami care s-a produs din cauza mișcărilor tectonice subacvatice.

Oficialii susțin că discrepanţele în ceea ce priveşte numărul victimelor sunt normale în etapa de urgenţă după un dezastru. Aproape 1.500 de persoane au fost spitalizate după ce au suferit răni grave în urma seismului, conform BNPB.

Cutremurul cu magnitudinea 6,9 de duminică seară a semănat panică în rândul turiştilor şi al localnicilor, la o săptămână după ce un alt seism s-a soldat cu cel puţin 17 morţi pe această insulă vulcanică foarte apreciată de vizitatori. Peste 70.000 de persoane au rămas fără domiciliu şi dorm în adăposturi improvizate, iar în anumite părţi ale insulei de o suprafaţă de circa 4.700 metri pătraţi unele sate au fost distruse aproape în întregime.

Indonezia se află în Cercul de Foc al Pacificului, o regiune a lumii în care se produc frecvent erupţii vulcanice şi seisme.