ACTUALIZARE: O moldoveancă a fost rănită în explozia puternică din apropierea aeroportului din Bologna // VIDEO

Actualizare

Printre persoanele care au avut de suferit în urma accidentului care s-a produs, luni, pe o autostradă din apropierea aeroportului din Bologna este și o moldoveancă. Potrivit Ministerului de Externe de la Chișinău, este vorba despre o femeie care a mers din proprie inițiativă la un spital din regiune. Din fericire, aceasta nu a suferit răni grave.

„În acel accident a fost rănită o cetățeană a Republicii Moldova. Aceasta s-a adresat la spital, i-au fost oferite îngrijirile medicale respective și a fost externată", a menționat pentru Vocea Basarabiei purtătorul de cuvânt al MAEIE, Alexandru Roitman.

Doi oameni au murit, iar aproximativ 100 au avut de suferit, printre care și un cetățean român care se afla într-un camion în apropierea cisternei, după ce o autocisternă încărcată cu oxigen a explodat pe o autostradă din Bologna. Potrivit autorităților italiene, șoferul nu a observat la timp că un TIR care circula în fața sa a încetinit, iar apoi a oprit și a intrat în plin în acesta. Impactul a fost atât de puternic, încât autocisterna s-a răsturnat, iar ulterior a fost curpinsă de flăcări.

_____________________

Actualizare:

Bilanțul persoanelor rănite a ajuns la 60, în urma unei explozii puternice care s-a produs în apropierea aeroportului din Bologna. În continuare, autoritățile mențin și bilanțul unei persoane decedate.

_________________

Actualizare: Un om a murit iar 40 au fost răniți în urma unei explozii puternice care s-a produs în apropierea aeroportului din Bologna. Potrivit presei locale, tragedia a avut loc după ce un camion încărcat cu acid a sărit în aer.

Deflagrația a fost urmată de un incendiu puternic.

Explozia s-a petrecut foarte aproape de o pasarelă a autostrăzii, iar o parte a acesteia s-a prăbușit. În scurt timp, la fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție, pompieri și ambulanțe.

____________________

O explozie puternică a avut loc în urmă cu puțin timp în imediata vecinătate a aeroportului din Bologna.

VIDEO

Din primele informații reiese că o autocisternă a intrat în coleziune cu alte autovehicule care circulau pe autostrada care duce la aeroport. În urma impactului violent, cisterna care era plină a luat foc și a urmat o explozie.

Nu se știe încă nimic despre eventuale victime.

Presa din peninsulă transmite că autocisterna ar fi fost încărcată cu combustibil sau acid.