Inundațiile puternice din România au provocat cel puțin trei victime

Inundațiile puternice din România au provocat cel puțin trei victime. Doi copii, în vârstă de șapte și patru ani și bunica lor de 58 de ani au murit, marți seara, în timp ce încearcau să traverseze cu o căruță un pârâu al cărui debit a crescut din cauza ploilor torențiale. Bunicul copiilor, care îi însoțea, nu a fost încă găsit. Tragedia a avut loc în satul Măgurele din județul Tulcea.

În ultimele zile, jandarmii și pompierii români au intervenit în 67 de localități din 27 de județe, afectate de ape. Oamenii povestesc cu durere despre situația în care s-au pomenit.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din România, Raed Arafat, a vizitat unele localități afectate de stihie: „Rămânem în monitorizare. Dacă vom considera că trebuie să evacuăm pe cineva, o să o facem.”

La nivel național, au fost mobilizați peste 22 de mii de salvatori cu peste nouă mii de mijloace tehnice. Meteorologii au emis miercuri, o nouă atenționare Cod galben de inundații, valabilă până vineri, pe râuri din județele Argeș, Teleorman, Dâmbovița și Giurgiu.