Natura se dezlănțuie din nou! Furtuna Chris se transformă în uragan şi ameninţă coasta de est a SUA

Chris, al doilea uragan format în anul 2018 în Oceanul Atlantic, a sporit în intensitate fiind inclus în categoria 2 pe scara Saffir-Simpson, iar în cursul dimineţii de miercuri fenomenul s-ar putea înteţi, conform Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite, citat de blacknews.ro

Uraganul Chris se afla la circa 390 kilometri est-sud-est de Cape Hatteras din Carolina de Nord, rafalele susţinute de vânt atingând viteza maximă de 165 kilometri pe oră, a informat NHC în cel mai recent buletin emis la ora 3:00 GMT.

Potrivit prognozelor, intensitatea uraganului Chris se va diminua miercuri noaptea, acesta urmând să se transforme până joi noaptea într-un ciclon post-tropical puternic, conform NHC cu sediul în Florida.

Sezonul uraganelor din Atlantic începe în fiecare an pe 1 iunie şi se încheie pe 30 noiembrie. Aproximativ 85% din totalul acestor fenomene meteorologice severe se produc între lunile august şi octombrie. Statisticile arată că Golful Texas este cea mai vulnerabilă regiune, fiind lovită de uragane între jumătatea lunii iulie şi jumătatea lunii septembrie.