Întâlnire istorică la Singapore! Președintele american Donald Trump și dictatorul nord-coreean Kim Jong Un și-au dat mâna // VIDEO

Întâlnire istorică la Singapore. Președintele american Donald Trump și dictatorul nord-coreean Kim Jong Un și-au dat mâna călduros, timp de 22 de secunde, sub privirele atente a 2.500 de reporteri din toată lumea. Liderii a două țări, care nu au avut niciodată relații diplomatice și care s-au amenințat cu războiul nuclear, s-au întâlnit față în față pentru prima oară.

La finalul întrevederii, cei doi oficiali au semnat un acord cu privire la denuclearizarea Phenianului.

„Mă simt minunat. Sunt sigur că vom avea o discuție foarte bună și mult succes. Este o onoare pentru mine și sunt sigur că vom avea o relație minunată", a spus președintele SUA.

„Nu a fost ușor să ajungem aici. Am depășit vechile neînțelegeri și iată că suntem astăzi aici", a comentat liderul Coreei de Nord.

După o scurtă apariție în fața presei, cei doi oficiali s-au retras pentru o întrevedere privată, care a durat aproximativ 40 de minute. Ulterior, aceștia s-au mutat într-o sală de conferințe și au continuat discuțiile într-un format mai larg.

„Vom rezolva o problemă importantă, o dilemă care până acum nu putea fi soluționată. Sunt sigur că împreună vom găsi o cale de soluționare. Vă mulțumesc mult", a adăugat Trump.

După aceea, cei doi oficiali au făcut o scurtă plimbare, iar președintele american și-a invitat omologul nord-coreean să arunce o privire în limuzina prezidențială, cunoscută sub numele de „Bestia".

Totodată, Kim Jong Un a căzut de acord să își facă o poză de tip selfie împreună cu premierul și cu ministrul Educației din țara-gazdă, prima fotografie publică a dictatorului de la Phenian de acest fel. Costurile totale ale pregătirilor pentru summitul istoric se ridică la 20 de milioane de dolari.

Presa internațională a calificat întâlnirea drept unul dintre cele mai importante evenimente geopolitice din ultimii 15 ani.