Incendiu puternic la un depozit militar din regiunea Udmurtia, în vestul munților Ural // VIDEO

Un incendiu puternic, urmat de explozii, a izbucnit la un depozit militar din regiunea Udmurtia, situată în vestul munților Ural. Pentru a stinge focul, au fost mobilizați aproximativ 450 de pompieri și peste 100 de unități de tehnică specială, inclusiv drone și elicoptere. Salvatorii au avut nevoie de mai mult de 24 de ore pentru a câștiga lupta cu flăcările. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Autoritățile locale au declarat stare de urgență în zonă. Peste două mii de oameni au fost evacuați, inclusiv pacienții unui sanatoriu pentru copii, situat la aproximativ 10 kilometri de localitatea Pugaceovo, unde s-a produs incendiul. Acesta ar fi izbucnit din cauza vegetației uscate, care a luat foc.

Potrivit autorităților locale, suprafața afectată de flăcări este de 300 de hectare. Nu este pentru prima oară când depozitul arde. O situație similară a avut loc acum șapte ani. Un militar a murit, iar 100 au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui incendiu devastator care a cuprins depozitul.