A murit fostul comentator sportiv Cristian Țopescu

Veste tristă pentru cei care i-au urmărit transmisiunile sortive, meciurile internaționale, în special ale României, la fotbal! Cristian Țopescu a murit!

Cristian Țopescu, fost comentator sportiv, a fost a murit marți, la vârsta de 81 de ani. În urmă cu o săptămână, el a fost internat de urgență la Spitalul Elias.

Cristian Țopescu a avut mai multe multe afecţiuni cronice, printre care şi diabet.

Amintim că duminică seara Cristina Ţopescu a scris, pe Facebook, un mesaj de susţinere pentru tatăl său.

"Tatal meu luptă, este un luptător. Toata viaţa am auzit de la el, de câte ori aveam vreo desnădejde: viaţa e o luptă, deci te luptă ! Şi acum vreo lună de zile îmi spunea el mie: nu te lăsa, nu abandona! Asta îi spun şi eu acum, când mă înţelege, dar nu-mi poate răspunde: ticu, luptă, nu te lăsa, te iubesc mult !", a scris Cristina Ţopescu.

"Mă rog să mai aibă puterea să lupte şi vă mulţumesc din suflet celor care sunteţi alături de noi, familia lui, de el, omul care a fost trup şi suflet pentru ţara asta întotdeauna. Atât de mult, încât acum poate şi asta îl costă. Dar dacă ar putea da timpul înapoi, sunt sigură că ar face la fel, şi-ar da sufletul pentru profesia lui, pentru ţara lui, pe care n-a vrut niciodată s-o părăsească. Şi-a pus tot sufletul în ce-a făcut, acum sufletul lui e puţin obosit, dar iubirea noastră şi poate şi a multora dintre voi îl vor ajuta să se ridice din nou. Medicii îi resuscitează trupul şi le sunt recunoscătoare, noi, doar prin gânduri bune, am putea să-i resuscităm sufletul. Sper încă într-o minune, dragii mei, înca mai sper !", a mai notat fiica jurnalistului.

O carieră extraordinară

În perioada 1964-2004, la TVR, a lucrat ca reporter sportiv, realizator de emisiuni și comentator sportiv. De asemenea, a fost și director general adjunct TVR.

Cristian Țopescu a avut și un mandat de senator de Bucureşti, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008.

În urma unui decret semnat de către președintele României, Traian Băsescu, din 25 octombrie 2007, colonelul în retragere Cristian Țopescu a fost înaintat la gradul de general de brigadă (cu o stea).

Sursa: dcnews.ro