Pedepsită cu închisoarea pentru că s-a prefăcut bolnavă de cancer

O tânără din Australia va sta trei luni după gratii după ce s-a prefăcut că ar suferi de cancer în fază terminală. Ea a recurs la acest gest pentru a primi de la cei apropiați bani, pe care ulterior i-a cheltuit pe distracții.

Hanna Dickenson, în vârstă de 24 de ani, a primit 42 de mii de dolari după ce le-a spus părinților săi că are nevoie de un tratament constisitor în străinătate. Pentru a-și salva fiica, oamenii nu au stat pe gânduri și au început să colecteze bani de la rude și prieteni.

Ea a fost demascată de către unul dintre donatori, care a mers la poliție după ce a văzut fotografiile tinerei de pe rețelele de socializare, pe care aceasta le-a făcut în timpul unei vacanțe.

Judecătoul a taxat dur gestul lipsit de scrupule ale tinerei: „Ți-ai bătut joc de dorința oamenilor de a ajuta. Acești oameni au muncit din greu pentru banii pe care ți i-au dat".

Potrivit anchetatorilor, unul dintre cei mai generoși donatori a suferit el însuși de cancer. Acesta i-a dat fetei 11 mii de dolari, din banii care i-au rămas după propriul tratament.

Un scandal similar a izbucnit anul trecut, când bloggerița australiană Belle Gibson a colectat aproximativ 410 mii de dolari după ce a simulat că ar fi suferit de cancer la creier.