Furtuni puternice în Franţa: Un om a murit şi alţi 26 au fost răniţi

Un om a murit şi alţi 26 au fost răniţi în urma unei furtuni puternice care a lovit, miercuri, teritoriul Franţei, iar zeci de mii de locuinţe au rămas fără energie 

Potrivit autorităţilor, un schior a murit lovit de un copac.

Rafalele de vânt au depăşit 180 de kilometri pe oră. Din cauza condiţiilor meteorologice, transportul cu feribotul către Corsica a fost sistat.

Compania de energie electrică Enedis a precizat că gospodăriile din regiunea Normandiei au fost cele mai afectate de furtuna "Eleanor". Peste 225.000 de locuinţe au rămas fără energie electrică.Cele mai afectate regiuni sunt Alsacia, Lorena şi Franche-Comte. De asemenea, au fost puternic afectate şi zonele din apropierea Parisului, scrie Mediafax.

Vântul puternic a distrus maşini şi case, după ce schele metalice şi arbori s-au prăbuşit peste acestea. Peste 2.000 de membri ai serviciilor de intervenţie au fost detaşaţi pentru a restabili alimentarea cu energie electrică în cele 49 de departamente franceze care au fost afectate.

Meteorologii au extins avertizarea cod portocaliu de furtună pentru nordul şi nord-estul Franţei, în condiţiile în care vântul atinge viteze de până la 200 de kilometri pe oră.