VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Republicanii au câștigat majoritatea în Camera Reprezentanților. Biden: „Sunt gata să lucrez cu republicanii în beneficiul oamenilor”

Republicanii au câştigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor în alegerile intermediare, ceea ce le dă puterea de a bloca politicile președintelui Joe Biden până în 2024.

Televiziunile americane proiectează că republicanii au atins numărul de 218 locuri în Camera Reprezentanților și vor avea majoritatea, dar cu o marjă restrânsă, de doar câteva voturi în fața democraților.

„Americanii sunt pregătiţi pentru o nouă direcţie, iar republicanii Camerei sunt pregătiţi să acţioneze”, a spus liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy.

Preşedintele SUA Joe Biden l-a felicitat pe Kevin McCarthy pentru victoria partidului său.

Într-o declarație de miercuri seara, președintele Biden a spus: “Îl felicit pe liderul McCarthy pentru câștigarea alegerilor în Camera Reprezentanților și sunt gata să lucrez cu republicanii în favoarea oamenilor”.

Liderul de la Casa Albă a afirmat de asemenea că „alegerile intermediare au demonstrat puterea şi rezistenţa democraţiei americane. A fost o respingere masivă a celor care pun la îndoială rezultatele alegerilor, a violenţei politice şi a intimidării”.

 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.