VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Peste un milion de pachete de țigări confiscate, distruse prin incinerare

Peste un milion de pachete de produse din tutun confiscate au fost distruse prin incinerare la data de 10 și 11 noiembrie.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, bunurile menţionate au fost confiscate ca rezultat al comiterii încălcărilor prevăzute de Codul penal și Codul contravențional al Republicii Moldova, în perioada anilor 2016-2022.

Lotul de produse din tutun a fost distrus la S.A. „Lafarge Ciment (Moldova)”, prin incinerare, în prezența Comisiei de nimicire a bunurilor confiscate din care au făcut parte reprezentanți ai Serviciului Fiscal de Stat, Serviciului Vamal, Ministerului Afacerilor Interne, Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție, Agenției de Mediu și Inspectoratului pentru Protecția Mediului.

Procedura de incinerare a avut loc cu respectarea tuturor condițiilor de protecție a mediului, agentul economic sus-menționat fiind deținătorul autorizației în acest sens”, anunță Serviciul Fiscal.

Menționăm că potrivit art. 37 alin. (2) din Legea nr. 278/2007, produsele din tutun, produsele conexe, dispozitivele şi accesoriile de utilizare, reîncărcare sau încălzire a acestora fabricate, importate sau comercializate cu încălcarea cerinţelor prezentei legi se confiscă în modul prevăzut de legislaţie și ulterior urmează a fi distruse.

Reamintim că, la data de 2 septembrie a avut loc distrugerea prin incinerare a produselor din tutun în cantitate de 705.910 pachete.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.