VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Parlamentul din Olanda a recunoscut Rusia „stat sponsor al terorismului”

La nouă luni de la invazia nejustificată a Federației Ruse în Ucraina, Parlamentul din Olanda a recunoscut Rusia drept „stat sponsor al terorismului”.

Camera inferioară a parlamentului din Olanda a recunoscut Rusia ca țară teroristă și a cerut sprijin cuprinzător pentru Ucraina în domeniile umanitar, diplomatic și militar. Potrivit unui canal de Telegram, decizia a fost susținută de marea majoritate a partidelor.

Miercuri, 23 noiembrie, Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a declarat Rusia drept stat care sponsorizează terorismul.

Rezoluția a fost adoptată cu 494 voturi pentru, 58 împotrivă şi 44 abţineri. Documentul pledează pentru constituirea unui tribunal internațional special, care să investigheze agresiunea Rusiei.

Anterior, mai multe țări europene, printre care Cehia, Lituania, Letonia, Polonia, dar și Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei au adoptat astfel de declarații în legislativ.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.