VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

O delegație de la Tiraspol se află la Moscova pentru a discuta despre criza gazului

O delegație de la Tiraspol, condusă de așa-numitul spicher transnistrean, Alexandr Korșunov a avut, la Moscova, o serie de întrevederi cu oficiali din Duma de Stat, deputați ruși, inclusiv din partea partidului de guvernământ „Edinnaia Rossia”.

Potrivit vicepreședintelui comitetului Dumei de stat pentru relațiile cu CSI, deputatul Artiom Turov, printre subiectele discutate s-a numărat și cel cu privire la aprovizionarea cu gaze naturale a regiunii transnistrene, soluțiile pentru depășirea crizei și integrarea euroasiatică.

Totodată, delegația transnistreană a avut întrevederi și cu membri ai comitetului pentru apărare și securitate al Consiliului Federației. Victor Bondarev, șeful comitetului, a declarat că, în Transnistria, contingentul rus de pacificatori este „garantul stabilității și securității în regiune.”

Așa-zisele autorități de la Tiraspol au declarat că negocierile cu Moldova sunt înghețate în prezent și că regiunea se află în pragul unei catastrofe umanitare din cauza că, de la 1 noiembrie, „Moldova a redus livrarea gazului în Transnistria, iar formatul 5+2 este blocat”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.