VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

NATO a donat R. Moldova șase tone de echipament individual de protecție și trei ventilatoare pulmonare

Republica Moldova a primit din partea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) peste șase tone de echipament individual de protecție și trei ventilatoare pulmonare.  

Ventilatoarele au fost distribuite Institutului Mamei și Copilului, Spitalului Clinic Bălți și Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”.

Donația a fost livrată în țară cu suportul Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre al NATO, Agenției NATO de Sprijin și Achiziții, dar și a României. Urmează să fie recepționate și alte echipamente, precum electrocardiografe, aspiratoare medicale, etc.

Menționăm că, în contextul pandemiei de COVID-19, NATO a donat țării noastre alte 20 de ventilatoare pulmonare, 100 de mii de măști de protecție, 25 de mii de salopete de unică folosință și zece mii de teste rapide pentru depistarea COVID-19.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.