VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Minutul lui Vasile Botnaru- Copiii caprei și lupul frate cu vulpea și șacalul

De ce trei purceluși au fost mai descurcăreți  decât copiii caprei  înșelați cu ușurință de o javră fără scrupule?  De ce lupul din povestea cu Nif-Nif, Naf-Naf și Nuf-Nuf s-a dovedit a fi neputincios în fața solidarității și  rezilienței exemplare a fratilor  piggy, în timp ce omologul său din povestea lui Creangă a obținut izbândă, fie și temporară, dovedind astfel că e frate cu vulpea și șacalul? Răspunsul l-am găsit într-o postare de pe FB semnată de scriitorul Robert Adam,  cu care am avut onoarea să discut în repetate rânduri  în emisiunile mele de la  Europa Liberă. 

Politologul Robert Adam ne îndeamnă să nu confundăm dreptul inalienabil al oamenilor de a protesta oricând și oriunde cu prefăcătoria de lup  a lui  Ilan Șor care, zice Robert Adam,  are misiune de la Kremlin să sară la beregata Maei Sandu poate-poate reușește să zădărnicească cursul proeuropean al guvernării de la Chișinău.  Cine nu ia aminte de avertismentul  lui Robert Adam să aplece urechea la ceea ce spune, rusește, megainformatul avocat și politician din Rusia Mark Feghin în dialogul din ziua de 31 octombrie cu ucraineanul Aleksei Arestovici.

Șor și nevasta sa Jasmin sunt parte a presiunilor pe care încearcă să le exercite Kremlinul asupra guvernării proeuropene a Maiei Sandu, zice cu subiect și predicat Mark Feighin. Scurt și clar. Ca o sentință. Cine a apucat să urmărească acel dialog a remarcat sugestia  apoteotcă a lui  Arestovici  care se arată înțelegător când vorba vine despre slalomul complicat al  Chișinăului în relațiile cu Moscova în condițiile în care Repubica Moldova e ca o matrioșcă cu câteva figurine prorusești  încorporate în învelișul acceptat să cadideze pentru aderarea la UE. În același timp  Arestovici, unul dintre cei mai vizibili mesageri ai Kievului, spune că Ucraina nu va ezita să dea o mână de ajutor atunci când  poporul Republicii Moldova va solicita asistența ca să scape de secesiunea din raioanele de pe malul stâng al Nistrului.    

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.