VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Maia Sandu, întrevedere cu comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevičius: Subiectele abordate

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu comisarul european pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, care efectuează o vizită de lucru în țara noastră.

Potrivit unui comunicat remis presei, oficialii au discutat despre provocările de mediu cu care se confruntă Republica Moldova și cooperarea în domeniu.

Șefa statului a salutat viitorul Acord de Asociere privind participarea țării noastre la Programul Uniunii Europene pentru mediu și politici climatice LIFE. Decretul privind aprobarea semnării acestui document a fost emis de Președinta Maia Sandu ieri, 24 noiembrie și urmează să fie semnat mâine de Prim-ministra Natalia Gavriliță și Comisarul Virginijus Sinkevičius. Șefa statului a menționat că semnarea acestui acord va ajuta Republica Moldova să găsească soluții durabile pentru problemele climatice și de mediu, în conformitate cu strategiile UE”, se arată în comunicatul remis.

Totodată, șefa statului a subliniat că R. Moldova are nevoie de mai multe proiecte care să crească reziliența țării la schimbările climatice, dar și care să contribuie la Programul de împădurire, care este o prioritate a guvernării.

De asemenea, oficialii au menționat că discuțiile, precum cele din purtate azi la conferința privind schimbările climatice, organizată sub egida Președinției, trebuie să fie cât mai frecvente și într-un cadru cât mai larg.

O altă prioritate, în care mizăm pe ajutorul UE, este Strategia de management al deșeurilor. Președinta Maia Sandu a subliniat că tot mai mulți cetățeni își doresc sisteme de colectare și de reciclare a deșeurilor în localitățile lor, dar că realizarea acestui program complex nu va fi posibilă fără sprijinul partenerilor de dezvoltare”, se mai arată în comunicat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.