VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Mai mulți cetățeni din Chișinău vor primi ajutor financiar pentru plata serviciilor comunale. Unde pot fi depuse cererile

Primăria Municipiului Chișinău anunță că va acorda compensații la efectuarea plăților pentru energia electrică și serviciile comunale în perioada sezonului rece 2022-2023, pentru familiile cu venituri mici, din capitală și din suburbii.

Potrivit autorităților municipale, mărimea ajutorului acordat va fi de 40% din costul facturii pentru agentul termic și apa caldă livrate centralizat.

De asemenea, vor fi oferiți câte 500 de lei lunar pentru o familie, pentru plata facturii la gazele naturale şi energia electrică.

Beneficiarii ajutorului menționat sunt persoanele defavorizate a căror venit mediu, pe ultimele 12 luni, este de până la 3 mii lei.

Totodată, pot beneficia de ajutoarele menționate și familiile tinere, a căror venit mediu lunar pentru ultimele 12 luni, nu a depășit suma de 5 mii lei.

Primăria informează că persoanele care au primit acest ajutor în sezonul rece precedent, vor beneficia de acest ajutor și în sezonul curent, fără depunerea cererii, cu condiția că situația financiară sau familială a acestora a rămas neschimbată.

Persoanele care nu au beneficiat de compensații în sezonul rece 2021-2022, precum și cele care au beneficiat anterior, dar la care au survenit schimbări familiale și/sau depășirea venitului mediu global per persoană, vor depune cereri noi.

Cererile privind acordarea ajutorului financiar se depun de către solicitant personal la preturile de sector sau la primăriilor oraşelor, satelor (comunelor) din componenţa municipiului Chişinău.

Cererile pot fi depuse pe toată durata sezonului de încălzire respectiv.

Odată cu cererea, solicitanții vor anexa următoarele acte:

a)  copia actelor de identitate a membrilor familiei/persoanelor înregistrate în locuinţă (buletin de identitate, adeverinţă de naştere a persoanelor minore);

b)  copia actului care confirmă dreptul de proprietate asupra locuinţei;

c)  certificatul privind persoanele înregistrate în locuinţă, eliberat de către Agenţia Servicii Publice, pentru solicitanţii din oraşul Chişinău;

d)  certificatul privind componenţa familiei, eliberat de către primăriile oraşelor, satelor şi comunelor, pentru solicitanţii din suburbiile municipiului Chişinău;

e)  extras din fişa locuinţei şi tabelul nominal pentru locuinţele proprietate publică;

f)  facturile despre plata pentru resursele energetice şi serviciile comunale pentru ultima lună până la depunerea cererii (în copie), cu excepţia persoanelor care beneficiază pentru prima dată de resursele energetice şi serviciile comunale respective.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.