VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Litvinenco, răspuns la moțiunea simplă a opoziției: „Ei vor să revină la ceea ce a fost înainte, să fure și să nu pățească nimic”

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco a venit cu o reacție la moțiunea simplă depusă de fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) în care sugerează că nu va da curs solicitărilor venite din partea opoziției de a demisiona. Ministrul Justiției declară că „ei vor să revină la ceea ce a fost înainte – să fure și să nu pățească nimic”

„Moțiune, comisii de anchetă, fabricare de conversații, știri false, solicitări de demisie și multe altele. Toate vin din partea așa-numitei opoziții parlamentare, care reprezintă doar niște promotori ai hoției și ai războiului.

Le răspund foarte laconic, până a ajunge să le zic asta de la tribuna Parlamentului. Înțeleg că nu le place că hoții sunt investigați fără nicio excepție și indulgență. Înțeleg că nu le place că bunurile furate de la oameni sunt pe cale de a reveni la cei cărora le-au fost furate. Înțeleg că nu le place că liderii grupărilor criminale fie că se ascund în afara țării, fie că sunt lipsiți de libertate aici în țară. Și nici chiar fuga peste hotare nu îi va salva, pentru că și în astfel de situații pot fi condamnați, iar averea - confiscată. Ei vor să revină la ceea ce a fost înainte – să fure și să nu pățească nimic”, a scris Sergiu Litvinenco pe o rețea de socializare.

Litvinenco declară că opoziția parlamentară „trebuie să se obișnuiască cu realitățile prezentului” și cu faptul că „nu vor mai putea fura”.

„Trebuie să se obișnuiască că, poate un pic mai greu decât mi-aș fi dorit eu sau poporul țării mele, fiecare va răspunde pentru ceea ce a făcut. Indiferent de moțiuni, comisii de anchetă, fabricări de conversații, știri false, solicitări de demisie sau orice altceva”, a mai spus ministrul Justiției.

Menționăm că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au înaintat la 17 noiembrie o moțiune simplă împotriva politicilor promovate în domeniul Justiției. Opoziția cere demisia și excluderea ministrului Sergiu Litvinenco din componența Consiliul Superior al Procurorilor(CSP).

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.