VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Kievul retrage acreditările mai multor jurnaliști occidentali

Armata ucraineană a retras acreditările mai multor jurnalişti occidentali după ce au relatat din regiunea Herson, recent recucerită, au afirmat oficiali citaţi de dpa, potrivit Agerpres.

„Recent, unii reprezentanţi ai media au ignorat interdicţiile şi avertismentele existente şi au început să relateze din Herson fără consimţământul comandanţilor militari şi al departamentelor relevante de PR, chiar înainte de finalizarea măsurilor de stabilizare”, a scris pe Facebook Statul major general, ca explicaţie pentru această măsură.

Nu este clar ce jurnalişti au fost vizaţi. Potrivit unor informaţii din media, cel puţin şase corespondenţi de la CNN şi Sky News şi-au pierdut acreditările.

Conform portalului media ucrainean Detector.media, doi jurnalişti de la canalul de internet ucrainean Hromadske au rămas şi ei fără acreditarea militară din cauza unei relatări din Herson.

Armata rusă s-a retras la sfârşitul săptămânii trecute din partea de nord-vest a regiunii Herson, inclusiv din oraşul-capitală al acesteia.

Reinstalarea armatei ucrainene în aceste zone se desfăşoară încet, ca măsură de precauţie. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că eliminarea minelor din Herson şi din regiunea înconjurătoare este una din cele mai importante măsuri imediate.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.