VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Infrastructura ANSP va fi renovată și vor fi achiziționate echipamente medicale

Implementarea Proiectului „Răspuns de Urgență la COVID-19” va fi orientată spre îmbunătățirea infrastructurii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și spre achiziționarea de echipamente medicale. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ privind inițierea negocierilor și amendarea acordurilor de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, semnate la data de 28 aprilie 2020 și 9 august 2021.

Acordurile încheiate cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare prevedeau alocarea unor împrumuturi pentru achiziționarea de vaccinuri împotriva COVID-19. În total, suma creditelor depășea 77 de milioane de euro. Prin amendarea acestor acorduri se urmărește modificarea destinației mijloacelor financiare, obiectivul fiind, în continuare, sporirea gradului de pregătire în domeniul sănătății publice pentru a face față în mod corespunzător crizei provocate de pandemie.  

Astfel, urmează să fie construite și renovate depozitele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. De asemenea, vor fi achiziționate echipamente medicale pentru reabilitarea post-COVID: echipamente de imagistică prin rezonanță magnetică, sisteme de angiografie, o cameră de oxigen hiperbarică și alte echipamente medicale pentru reabilitarea post-COVID.

Totodată, în urma negocierilor, termenele de implementare a proiectelor vor fi extinse cu 11 luni.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.