VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Igor Grosu: RM va semna un Memorandum de cooperare cu Croația privind dezvoltarea capacităților de apărare

Președintele Parlamentului, Igor Grosu a declarat că în viitorul apropiat urmează să fie semnat un Memorandum de cooperare între Parlamentele RM și Croației cu privire la dezvoltarea capacităților de apărare; consolidarea securității cibernetice; crearea a noi lanțuri logistice. Despre aceasta a convenit Igor Grosu la întrevederea de luni, 21 noiembrie, cu membrii Comisiei pentru afaceri europene din cadrul Parlamentului Republicii Croației, condusă de Domagoj Hajdukovic.

„Croația este un stat membru relativ tânăr al Uniunii Europene, iar noi suntem interesați să preluăm din experiența lor pe anumite domenii pentru a accelera careva procese. În context, am convenit ca în viitorul apropiat să semnăm un Memorandum de cooperare între Parlamente în domenii cheie precum dezvoltarea capacităților de apărare; consolidarea securității cibernetice; crearea a noi lanțuri logistice”, a scris șeful Legislativului pe o rețea de socializare, precizând că agenda cu priorități urmează să fie stabilită în cadrul întevederilor cu comisiile de specialitate.

Oficialii au mai discutat despre agenda de integrare europeană și aprofundarea relațiilor interparlamentare.

De asemenea, Igor Grosu a mulțumit Croației pentru sprijinul acordat R. Moldova în obținerea statului de țară candidată. Oficialul a menționat că implementarea de către RM a celor nouă condiționalități în vederea deschiderii negocierilor de aderare la UE, sunt prioritare pentru actuala conducere a țării.

„Republica Moldova tratează cu maximă seriozitate acest statut, iar la moment toate instituțiile statului sunt angajate în a realiza cele nouă condiționalități, care de fapt sunt și prioritățile noastre”, a declarat președintele Parlamentului.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.