VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

DOC/ Sportivii de performanță, care au premii la discipline olimpice, vor primi burse de două ori mai mari

Sportivii de performanță, care au premii la discipline olimpice, vor primi burse de două ori mai mari. Un proiect care prevede acest lucru a fost adoptat la ședința plenară de joi, 3 noiembrie.

Documentul stipulează dublarea valorii burselor, care, în prezent, variază între 3 000 și 25 000 de lei, în funcție de performanța obținută de sportiv. Astfel, cuantumul burselor de performanță va începe de la 6 000 de lei și va ajunge până la 50 de mii de lei.

O altă prevedere a proiectului de lege este reglementarea la nivel legislativ a măsurilor de protecție socială și asigurare financiară a sportivilor de performanță. În prezent, acest lucru este reglementat parțial, la nivel de hotărâre de Guvern.

Pentru majorarea burselor de performanță sunt prevăzute cheltuieli de până la 15 milioane de lei. Banii vor fi realocați din bugetul prevăzut pentru activități sportive, care, până acum, nu au fost utilizați.

În prezent, 114 sportivi din țara noastră beneficiază de burse de performanță și doar zece dintre ei primesc o alocație lunară de peste 10 000 de lei.

Proiectul votat de Parlament:

„Acesta este un prim-pas în a susține sportivii de performanță din țara asta, care ne duc mândria în toată lumea. Acest proiect de lege este o răsplată pentru efortul nemaipomenit pe care ei îl fac pentru această țară, în condițiile în care, timp de 30 de ani, mult prea puțin s-a vorbit despre sportivii de performanță și despre munca lor”, a menționat unul dintre autorii proiectului, deputatul Adrian Băluțel.

Luptătoarele care au obținut medalii la Campionatul Mondial de Lupte de la Belgrad vor fi premiate de Guvern

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.