VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Gazprom reduce livrările de gaze naturale către R. Moldova cu peste 56%

Începând cu 1 decembrie 2022, livrările de gaze naturale de la SAP „Gazprom” către Republica Moldova vor fi reduse cu 56,5%. Despre acest lucru a anunțat secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Constantin Borosan.

Constantin Borosan precizaeză că la licitația de rezervare a capacității lunare de transport al gazelor naturale desfășurată luni, 21 noiembrie de către Оператор ГТС України la punctele de interconectare dintre Ucraina și Republica Moldova PI Grebeniki și PI Oleksiivka, nu au fost rezervate capacități adiționale de transport.

„Astfel, începând cu 1 decembrie 2022, livrările de gaze naturale de la SAP „Gazprom” către Republica Moldova vor fi reduse cu 56,5% în luna decembrie 2022 reieșind din volumul de gaze naturale coordonat de SA „Moldovagaz” și SAP „Gazprom” pentru luna decembrie conform Contractului de furnizare a gazelor naturale (189 mil. m³ - malul drept și 217 mil. m³ - malul stâng)”, a menționat secretarul de stat.

Menționăm că de la 1 octombrie Gazprom a redus livrările de gaze către Republica Moldova cu 30%. Astfel țara noastră primește 5,7 mil. m³ de gaze pe zi din cele 8.06 mln m3 necesare.

Anterior, Andrei Spînu a afirmat că Gazprom a motivat reducerea livrărilor cu probleme de ordin tehnic, însă autoritpțile de la Chișinău consideră că motivația nu este argumentată.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.