VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Consiliul Europei va acorda asistență Procuraturii R. Moldova în lupta cu spălarea banilor și finanțarea terorismului

Conducerea Procuraturii Generale și a procuraturilor specializate a avut o întrevedere de lucru cu șeful Secției Crime Economice și Cooperare a Consiliului Europei (CoE), Evgheni Evgheniev și expertul în domeniul luptei cu spălarea banilor și finanțarea terorismului din cadrul Consiliului Europei, Ramandeep Chhina.

Subiectul discuției s-a axat pe cooperarea în derulare între Procuratură și Consiliul Europei, în scopul stabilirii asistenței în domeniul contracarării spălării banilor și finanțării terorismului.

Echipa CoE a prezentat experiența Secției Crime Economice și Cooperare în acordarea asistenței similare altor state membre ale Consiliului Europei.

Consiliul Europei își propune să inițieze, începând cu anul 2023, asistența Republicii Moldova în dezvoltarea capacităților sale în lupta cu spălarea banilor și finanțarea terorismului, prin utilizarea instrumentelor precum mentoring, expertiză, instruire.

Inițiativa dată va lua forma de 2 proiecte.

Primul proiect se va realiza în contextul Programului de bună guvernare a Uniunii Europene și Consiliului Europei de implementare a reformelor interne, pentru o mai bună aliniere la standardele europene în domeniul drepturilor omului, al democrației și al statului de drept.

Al doilea proiect se va axa nemijlocit pe domeniul luptei cu spălarea banilor, reieșind din cerințele și standardele prevăzute de documentele ce țin de procesul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.