VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Comisia Pre-Vetting va audia alți șase candidați la funcția de membru al CSM

Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților pentru funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor (Comisia Pre-Vetting) va audia în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie, alți șase candidați la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Audierile au loc în contextul evaluării financiare și etice a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor, în conformitate cu Legea nr. 26/2022.

Prin urmare, șase candidați la funcții în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din rândul judecătorilor au fost invitați la proba interviului, după cum urmează:

Miercuri, 30 noiembrie - Aliona MIRON, Curtea Supremă de Justiție (ora 10:00), Stanislav SORBALO, Judecătoria Bălți, sediul central (ora 14:00).

Joi, 1 decembrie - Vasile ȘCHIOPU, Judecătoria Ungheni (ora 10:00), Sergiu CARAMAN, Judecătoria Criuleni (ora 14:00).

Vineri2 decembrie - Nicolae ȘOVA, Judecătoria Chișinău, sediul Centru (ora 10:00), Ecaterina BUZU, Judecătoria Orhei, sediul central (ora 14:00).

Audierile vor avea lor în incinta Institutului Național al Justiției, sala 108 (Alexandru Ion Cuza).

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.