VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Avertizare meteo: Nivelul apei în râul Nistru ar putea crește cu până la 4,3 metri

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod portocaliu de creștere a nivelului apei în râul Nistru. Avertizarea aeste valabilă în peioada 24-27 noiembrie.

”În legătură cu mărirea debitului mediu zilnic de apă deversat din Lacul de acumulare Dnestrovsk (r. Nistru), Centrul hidrologic avertizează că în intervalul 24-27 noiembrie, creșterea nivelului apei pe sectorul or. Soroca – or. Dubăsari cu 2.7-4.3 metri față de nivelul din 24 noiembrie (ora 8.00). Ieşirea apei în luncă şi subinundarea terenurilor agricole”, se arată în avertizare.

Potrivit IGSU, Centrala hidroelectrică de la Novodnistrovsck la moment deversează 2200 m3/s. Digurile de protecție pe râul Nistru au fost proiectate pentru un debit de 2400-2600 m3/s. 

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.