VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

15 noiembrie, data limită de depunere a cererilor de solicitare a compensației parțiale a accizei la motorină

Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează despre ultima zi de recepționare a cererilor de acordare a compensației parțiale a accizei la motorina facturată în perioada 01 iulie – 15 noiembrie 2022, conform Regulamentului aprobat prin hotărâre de guvern.

Regulamentul prevede că accizele la motorină se compensează dn cuantum de 100% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 2 980 lei per tonă – pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii; în cuantum de 30% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 894 lei per tonă – pentru alte categorii de întreprinderi care nu sunt specificate în Legea cu privire la întreprinderile mici și mijlocii; în cuantum de 100% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 2 980 lei per tonă – pentru întreprinderile din sectorul zootehnic.

Depunerea dosarelor de solicitare a compensației se face de către administrator/reprezentant legal la secția/serviciul teritorial al AIPA din aria în care solicitantul își desfășoară activitatea.

În acest context, AIPA îndeamnă să se depună dosarul conform termenului stabilit, la subdiviziunile teritoriale ale Agenției, spre a beneficia de acest suport din partea statului.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.